Градски транспорт - Gradskitransport.com
София: Протест за лошото транспортно обслужване на Княжево, Владая и Мърчаево

Жители на столичния квартал „Княжево“ и на селата Владая и Мърчаево излизат на мирен протест днес. По този начин те ще заявят недоволството си от лошото транспортно обслужване.

Протестът е насрочен за 23 октомври /днес/ от 16:30 часа до 21:30 часа на главен път Е79 в района на караулката преди отбивката за Владая. По това време трафикът е много натоварен и се образуват колони от автомобили, защото се прибират в София пътувалите към Перник, Благоевград, Дупница и Кюстендил.

Жителите на Княжево, Владая и Мърчево се решили да протестират заради „пълната липса на чуваемост“ от страна на отговорните институции.

Те припомнят, че на 14 септември Инициативният комитет и кметът на Владая са внесли събраните над 2300 подписа, заедно с мотивационни и подкрепящи инициативата писма в деловодството на Столична Община, но до този момент не е направено нищо.

Припомняме, че в края на август Столична община пусна първите 70 нови китайски автобуса по няколко от линиите на градския транспорт, но сред тях не са тези към Владая. По този договор предстои да бъдат доставени още нови 40 автобуса, но все още не е обявено по кои линии ще се движат те.

Недоволните настояват за незабавна смяна на автобусите, обслужващи жителите на село Владая и кв. „Княжево“, с по-ефективни и съобразени с европейските стандарти и норми. Настояват рейсовете да имат и велобагажници и да идват по-често.

Протестиращите настояват автобусна линия А58 да бъде възстановена и да се удължат линиите на А58 и А59 по ул. Княжевска до бъдещата метростанция „Горна Баня“ до пускането й в експлоатация през 2019 г.

Жителите на Владая и Княжево настояват и за възстановяване на маршрутна линия №22 или откриване на нова. Отново „пълна тишина“ от страна на Столична община.

Те искат още и удължаване на трамвайната линия на номер 5 от „Княжево“ до Владая, но отново нямат отговор от Столична община и органите по организацията на транспорта.

Спорет тях от септември рязко се е влошило и транспортното обслужване на трамвайна линия номер 5. Около 8 часа сутринта е невъзможно да се качиш на трамвая от пазара Красно село в посока центъра. Ако преди мотрисите са идвали през 2 минути и така се е решава проблемът с натовареността на линията, то след смяната на ръководството трамваите идват в най-добрия случай през 5 – 6 минути. За сега не става ясно на какво се дължи разреждането на мотрисите.

Инициативният комитет на жителите на Княжево, Владая и Мърчаево припомнят, че Столичният общински съвет (СОС) не е взел решение в законовия срок по внесените от тях предложения, което е в нарушение на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.Ключови думи:

Тази новина е добавена на: 23 окт. 2016 г.
Прочети още новини...


Варна: Нова спирка по линия 23

Считано от 2 ноември .2020 г. (понеделник), автобусна линия 23 ще обслужва нова спирка на бул. "Девня" - двупосочно. Спирката се...
Read More

Пловдив: Ново търговско дружество ще управлява градския транспорт

Община Пловдив ще създаде търговско дружество, което да управлява транспорта на града и да отговаря за продажбата на билети и...
Read More

София: Разкриват временна автобусна линия 56А

На 31 октомври 2020 год. и 1 ноември 2020 год. (събота и неделя) ще се организира експлоатацията на временна автобусна линия...
Read More

Хасково: Зарядна станция и електробуси за градския транспорт на Хасково

В Хасково започва изграждането на зарядна станция за електрически автобуси. Екоавтомобилите за градския транспорт ще бъдат доставени след избор на...
Read More

София: Трамвай 20 със скъсен маршрут през този уикенд

От 04:30 часа на 31 октомври 2020 г. до 24:00 часа на 1 ноември 2020 г. се скъсява маршрутът на...
Read More

Варна: Редуцират курсове на МГТ във връзка с есенната ученическа ваканция

Във връзка с есенната ученическа ваканция от 30 октомври до 2 ноември 2020 г. вкл., няма да се обслужват курсове...
Read More

София: Преустановяват движението на автобусна линия 505

Сезонната автобусна линия № 505 ще работи на 31 октомври 2020 год. и на 1 ноември 2020 год., след което...
Read More

София: Удължават срока на изместване на спирка „Ж.к. Овча купел-2”

Удължава се до 24:00 часа на 08 ноември 2020 г. приетият краен срок, относно временното изместване на автобусна спирка с...
Read More

София: Удължава се временната организация на движение в района на ул. Тодор Каблешков

Удължава се до 24:00 часа на 10.11.2020 г. въведената временна организация на движение на обществения транспорт във връзка с обект...
Read More

София: Удължава се промененото движение на линии 73 и 76

От 24:00 часа на 22 октомври 2020 г. до 24:00 часа на 10 ноември 2020 г. се удължава приетият краен...
Read More