Градски транспорт - Gradskitransport.com
София: Електробус 123 се удължава до жк. Слатина

Столичният кмет Йорданка Фандъкова не пропусна да отрази и във фейсбук официалното церемония по представяне на електробусите, която се състоя на сп. Автостранция Гео Милев.

Кметът съобщи, че от 17 януари електробус 123 ще стига от жк. Слатина до Симеоновския лифт. За целта ще се движат 3 електробуса, от които вече един е в движение.

Машрутът на новата електробусна линия е: от Лифт Симеонова, през бул. Климент Охридски, през бул. Г. М Димитров, през Площад на авиацията, през бул. Асен Йорданов и бул. Шипченски проход. Крайна спирка е Автостанция Гео Милев.

Линия 123 е третата електрическа линия в София. Първите две електролинии, по които се движат електробуси от края на 2018 г. са линии с номера 9 и 306.

По план в края на февруари по линиите на автобуси номер 84 и 184, които се движат от центъра на столицата до летище София също ще се обслужват с електробуси.

Столичната управа си поставя за цел до края на 2021 година, 20% линиите на градския транспорт София да се обслужват от електробуси, като за целта общо 10 линии ще се обслужват от електрически превозни средства.Ключови думи: г. м. димитров , електробусна линия , линия 123 ,

Тази новина е добавена на: 07 ян. 2020 г.