Градски транспорт - Gradskitransport.com
Сливен: Нови електробуси и тролейбуси пристигат

Нови електически автобуси и тролейбуси ще обслужват линии на градския транспорт в Сливен

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на община Сливен Стефан Радев и управителят на Пътнически превози ЕООД Енчо Петров са подписали договор за обновяване на обществения градски транспорт в община Сливен.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС), като общият размер на инвестицията е 13,2 млн. лв. По ОП „Околна среда“ ще се осигурят средва в размер на 11 млн. лв.

По проекта се предвижда да бъдат закупени 4 нови екологични електрически автобуса и 6 тролейбуса с подобрена енергийна ефективност, като новите превозни средства следва да заменят най-амортизираните дизелови автобуси и тролейбуси. Предвидени са и ремонтни дейности по контактната мрежа на града.

С употребата на новите возила следва да се намали количеството емисии на азотен оксид с 3,41 тона годишно и на фини прахови частици – с 0,17 тона на година.

Реализирането на горепосочените дейности има за цел да допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух за 118 хиляди жители на община Сливен.

Срокът, в който следва да бъдат изпълнени дейностите по закупуването на новия подвижен състав и ремонтирането на контактната мрежа, е 39 месеца.Ключови думи:

Тази новина е добавена на: 01 дек. 2019 г.