Градски транспорт - Gradskitransport.com

Актуални транспортни новини от Враца

От община Враца съобщават за 7 броя новозакупени превозни средства, втора ръка. Това са 4 броя автобуси с марка „Рено“, произвведени през 2000 г. . За тях са отделени по 3 700 евро всеки. Също така са закупени един автобус от 2005 г. за 6 500 евро и два микробуса – за по 3 200 и 3 500 евро.

Причината за закупуването на возилата е предстоящият ремонт  свързан с водния цикъл на града на територията на пл. Св. Софроний Врачански. Със стартирането на ремонтните дейности ще бъде преустановено движението на тролейбусния транспорт на това място.

С решение на ОбС Враца е решено на общинското предприятие„Тролейбусен транспорт“ да бъдат отпуснати 100 хил.лв. От тях 56 хил. са отишли за закупуването на превозните средства, а част от останалите пари са използвани за транспортни разходи по докарването им, обслужването и регистрацията им в КАТ.

Очаква се ремонтните дейности на кръговото кръстовище да започнат в края на март или началото на април.

Автобусите ще тръгват от първата спирка на тролеите пред бл. 26 в жилищен комплекс „Дъбника“. Ще пътуват по част от сегашното трасе, и ще завиват по бул.“Васил Кънчов“. От там по улица „Самуил“,където ще се обособи спирка, по бул. Никола Войводов в посока към бул. „Демокрация“ , От площад „Македония“ автобусите ще продължават по съществуващия маршрут.

Важно е да споменем, че  по маршрута временно ще се забрани паркирането!

 

 

Тази новина е добавена на: 21 мар. 2016 г.