Градски транспорт - Gradskitransport.com
Защо в условията на корона вирус трябва да внимаваме при ползване на обществения транспорт?

Поради това как се разпространява вирусът и структурата на мрежите на обществения транспорт, е важно да кажем, че всички потребители на транспорта не са еднакво изложени на опастнотта от зараза.

Интериорът на влаковете и автобусите, гарите и спирките по мрежата са идеалната среда за процъфтяване на вирус като COVID-19. Маси от хора се събират в тези райони, повишавайки риска от директен контакт със заразен човек.

Стотици пътници могат да се качат в един влак. Това значително увеличава потенциала на вируса, разпространен чрез капчици, ако заразен човек кашля или киха.

А дръжките и седалките във влаковете и автобусите, както и други повърхности, като перила на ескалатори в гарите и метространциите, са основни повърхности за приемане на инфекциозни изпускания от носа и гърлото. Според новите изследвания този вирус може да живее на повърхности с часове до дни .

Призоваваме: останете си вкъщи и ограничете пътуванията по възможност.Ключови думи: гара , инструкции , корона вирус , станция , транспорт , хигиена ,