Градски транспорт - Gradskitransport.com
Да оцелееш в столичния автобус №73 – мисията рядко възможна

Днес обект на нашия блог ще бъде една от прочутите столични линии на градския транспорт, не коя да е, а именно линия 73.

Може би в момента се питате какво и е особеното, с какво е по-различна от останалите и как може 1 градска линия да бъде обект на внимание в интернет пространството. Отговорите на тези въпроси ще прочетете тук по-долу.

От години пътуването по линия 73 си е цяло изпитане, особено когато се говори за частта в столичния квартал жк. Овча Купел, където понякога хората палят свещи с надеждата автобусът да пристигне, да е цял, без да липсва част от автобуса, да пристигнат живи и здрави до желаната спирка, амортисьорите да не откажат и още много други молитви…

От скоро по прословутия маршрут се движат автобуси, които пристигат от чужбина (втора ръка). Макар и видимо в добро състояние, тежкият маршрут по бул. Монтевидео и ул Любляна не ще им прости.

Жителите от кв. Овча купел от няколко години чакат да се случи чудото – да видят асфалт по основните пътни артерии. Пътищата тук са станали като минни полета и са вълнообразни. От Столична община всяка година залъгват хората, че предстои цялостен ремонт на цитирания по-горе булевард. Но уви, все още паветата служат вярно на автомобилите като пътна настилка.

Друг проблем на линията е точността на автобусите. По тази линия не съществуват реално изпълними разписания. Срещат се автобуси, които се движат с разлика о 4-5 минути, както и другата крайност – повече от 30 минути да няма автобус посред бял ден… А най-лошото е, че единствената алтернатива на този автобус, е линия 45, която също се движи на интервал от 15-20 минути…

Надяваме се някой ден ситуацията да се промени, но кога ще дойде този ден – никой все още не знае…Ключови думи: