Градски транспорт - Gradskitransport.com
Фандъкова: Парите за спирките на ЦГМ – да се върнат

Кметът на Столична общин Йорданка Фандъкова съобши, че договорът на Център за градска мобилност в София, сключен със съпруга на бившата депутатка от ГЕРБ Ирена Коцева за изработка на 60 спирконавеси, ще бъде прекратен.

Кметът ще настоява изпълнителят да възстанови сумата от 284 000 лв., която е получил по договора за изработка на спирките. „От техническата експертиза стана ясно, че има сериозни несъответствия между изпълнението и заложените технически параметри в договора и изискванията на ЦГМ“, обясни г-жа Фандъкова.

Причината за развалянето на договора за спирките на градския транспорт и фирмата-изпълнител бе скандалът с обществената поръчка, спечелена от мъжа на депутатката Ирена Коцева, в който бе замесен и заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

Сделката предизвика съмнения в честното и безпристрастно избиране на изпълнители за обществените поръчки. Йорданка Фандъкова веднага поиска оставките на борда на директорите на столичното дружество, както и на председателя на надзорната комисия, която е одобрила изпълнението им.

Тази новина е добавена на: 01 юли 2016 г.