Градски транспорт - Gradskitransport.com

София: Таблата и табелите по спирките стават двуезични

Таблата и табелите по спирките на масовия градски транспорт в столицата стават двуезични –  на български и английски. Това е част от визията за развитие на транспорта в София.

Това е част от новата транспортна схема на столицата, която в момента от ЦГМ разработват. С нея ще бъде улеснено намирането на информация за улици, адреси, забележителности и обществени учреждения. По собствена инициатива геодезистът Стоян Стоянов е изработил подобна подробна карта на транспорта в София, а от ЦГМ са изкупили труда му.

Експерти в центъра обясняват, че Стоянов е свършил 80% от работа. С новата подробна схема София ще може да се нареди до големите европейски столици като Брюксел и Лондон по лесен достъп до градския транспорт, твърдят от Центъра за градска мобилност.

Най-късно до 1 ноември в централната част на София ще се появят новите упътвания по спирките на градския транспорт, а до края на годината ще трябва да бъдат поставени и в целия град. Новите табели, които показват кой автобус къде спира, вече ще бъдат не само на кирилица, но и на латиница.

Тази новина е добавена на: 04 сеп. 2017 г.