Градски транспорт - Gradskitransport.com

Нови тапи около строителството на третия лъч на метрото

Блокиране на движението заради строителството на новия метролъч очаква софиянци от днес. До края на февруари се затваря част от столичния булевард „Пенчо Славейков“ в района на „Баня Мадара“.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по западната половина от пътното платно и частта от прилежащия тротоар между улица „Св. Георги Софийски“ до улица „Разслатица“.

Движението ще се извършва двупосочно в източното платно. В същия участък се закриват местата за платено паркиране в „зелена и синя зона“. Те ще бъдат закрити за срок от 2 години.  До средата на март ще се обособява строителна площадка на булевард „Ген. Скобелев“ от кръстовището му с бул. „Прага“.

За срок от 24 месеца се закриват спирките на градския транспорт на бул. „Прага“ в посока площад „Македония“ и в посока СУ „Св. Климент Охридски“. Спирките ще бъдат изместени на разстояение от 80 метра преди бул. „Прага“ и в двете посоки. Трамвайните линии 1, 6 и 7 ще спират на бул. „Христо Ботев“, 50 метра след бул. „Патриарх Евтимий“.

Тази новина е добавена на: 10 февр. 2016 г.