Градски транспорт - Gradskitransport.com
Новини от Ст. Загора, Дупница, Варна, София, Смолян и Сливен

Стара Загора

Общо 55 нови дизелови автобуса ще бъдат на разположение на жителите на гр. Стара Загора, като след нова година общината обещава, че по линиите на градския транспорт ще се движат само нови возила.

Дупница

С проект за интегриран градски транспорт ще кандидатства община Дупница. Част от проекта предвижда закупуването на 2 или 3 броя микробуси, които да поемат обслужването на автобусна линия 5.

Варна

От община гр. Варна съобщават за новозакупен микробус за хора в неравностойно положение, който е закупен по социалната програма на общината

София

След 2 години  градският транспорт на гр. София ще се сдобие с електробуси. Решението е взето след като по тролейбусна линия 11 имаше еко тролей, който беше пуснат експериментално. Кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова, съобщи, че процедурите по закупуването и доставка са в продължение на 2 години. Тя сподели, че електротранспортът е посоката на развитие на транспорта в София.

Смолян

В гр. Смолян се предвижда увеличение на абонаментните карти по линиите на градския транспорт.  От 1 януари 2016 година картата за пенсионери става 12 лв. За сметка на това учениците ще пътуват по-евтино – картата става 25 лв. вместо досегашните 32 лв. , които трябваше да се плащат за месец.

Сливен

От 11 декември всички граждани и гости на гр. Сливен пътуват с билет за почасово таксуване. В рамките на 90 минути всеки може да пътува по цялата градска мрежа с билет на стойност от 1 лев.

Ноновъведение е дневната карта на стойност от 2,40 лв, която позволява ползване на градския транспорт в рамките на един ден.

На разположение за ученици и студенти са карти в размер от 9 до 22 лева,  в зависимост от населеното място, от което пътуват.

 

Тази новина е добавена на: 20 дек. 2015 г.