Градски транспорт - Gradskitransport.com

Най-накрая! Започва реконструкцията на ул. Монтевидео в Овча Купел

Центърът за градска мобилност съобщава на сайта си за промяна на движението на градския транспорт в кв. Овча купел. С това стана ясно, че започва и дългоочаквания ремонт на ул. Монтевидео, улица която може да бъде сравнена само и единствено с лунен пейзаж.

Проектът е съставен от три части, като строителните дейности ще започнат от ул. Боряна. Ще се положи асфалтова настилка по протежението на южното платно на ул. Боряна – от ул. Любляна до ул. Монтевидео. Проектът предвижда и кръгово кръстовище между ул. Монтевидео и ул. Боряна.

За периода от 15.03 до 12.04 (включително)  автобусите, които се движат по линиите 45 и 73, ще минават през северното платно на ул. Боряна.

Следващите два етапа са реконструкция на ул. Монтевидео от бул. Никола Петков до ул. 763, а следващият – от ул. 763 до бул. Президент Линкълн. Предвижда се извършването на следните видове работи: пътни, конструкции, отводняване, канализация, водоснабдяване, електро, улично осветление, телефонизация, нови оптични кабели, реконструкция съществуващи оптични кабели, газификация и озеленяване. Също така и поставяне на светофарни уредби на част от кръстовищата с вътрешно-кварталните улици.

Трябва да отбележим също, че според изготвената документация  проектът е съобразен с бъдещото изграждане на западната тангента и предвижданата реализация на трети метро диаметър и изграждането на метро станции в района.

 

Тази новина е добавена на: 14 мар. 2016 г.