Градски транспорт - Gradskitransport.com
Започва строителството на метрото в участъка от Малък градски театър „Зад канала” до бул. Владимир Вазов. ВИЖТЕ КОГА!

Централният участък на третия лъч на метрото – от Малък градски театър „Зад канала” до бул. Владимир Вазов ще започне през ноември.

По думите на изпълнителният директор на „Метрополитен” Стоян Братоев строителството на тунела трябва да започне по график през месец декември. Намерението на Метрополитен обаче е да изграждането да започне с месец по-рано. Новата станция „Хаджи Димитър” трябва да е напълно готова заедно с останалите седем от централния участък през август 2019 година, а именно тогава е крайният срок.

В момента тече подготовката и за обществената поръчка за продължението на централния участък на третия лъч от ул. „Житница” в „Красно село” в посока на кварталите Овча купел, Овча купел 1, Овча купел 2 и Горна баня. Плановете са до края на годината да бъде избран строителят на 4-те станции – „Монтевидео”, „Овча купел”, „Околовръстното” и „Горнобански път”. От януари се очаква да започне и изграждането им.

Срокът за това е 30 месеца и трябва да са готови също с останалите от централния участък. Така през лятото на 2019 година за около 20 минути с метрото ще е възможно преминаването от кв. Хаджи Димитър до Овча купел. За пътуващите от Перник е предидено строителство на малка ЖП гара, по линията София – Перник, в близост до една от станциите, откъдето ще могат да хващат метро и да стигат до централната част на столицата.Ключови думи:

Тази новина е добавена на: 02 юни 2016 г.