Градски транспорт - Gradskitransport.com

Актуални новини към 2 февруари

В краткия ни обзор, ще ви представим какво се случва в страната по отношение на транспорта.

В София се планира поскъпване на билета за еднократно пътуване, като очакваната нова цена е да бъде между 1,20 лв. и 1,80 лв. Освен това, от Центъра за градска мобилност съобщиха за дългоочакваната нова билетна система (тикет система) за почасово таксуване по линиите на градски транспорт. Не беше пропуснат и фактът, че ЦГМ тази година е събрал 2,3 милиона лева от глоби, наложени на гратисчиите ползващи градски транспорт.

През м. февруари стартираха и ремонтните дейности по изграждането на третия лъч на метрото, като се наложи някои участъци да бъдат частично затворени, а движението на автомобилите да бъде пренасочвано. Заедно с това се променят частично автобусните линии 11, 213 и 404.

И през новата 2016 година, вече станахме свидетели на инциденти с участието на градския транспорт. Тролейбус беше блъснат от автомобил, управляван от млада жена-шофьор, която преминала на червен светофар.
– – – – –
В Плевен продължава ремонтът на контактната мрежа на тролейбусния транспорт. Затварят се временно участъци, като движението бива пренасочено през други маршрути.
– – – – –
В Пловдив откриват център за управление на трафика. От там ще се управляват 42 ключови кръстовища, през които минават всеки ден жители и гости на града.

Планирано е и закупуването на 90 автомата за билети по пловдивските линии, които трябва да заработят от 1 април, тази година.

Тази новина е добавена на: 02 февр. 2016 г.