Градски транспорт - Gradskitransport.com
Нощен градски транспорт в София – възможно ли е?

От известно време в интернет пространството се разпространява идеята за нощен градски транспорт в София, единствената европейска столица без транспорт в нощните часове.

От гражданската инициатива Спаси София са внесли предложение в Столична община за създаването на нощни линии, които да обслужват цяла София през тъмната част от денонощието.

От организацията предлагат 7 линии, които имат за цел да покрият огромна част от територията на София. Цената, която е предвидена да се заплаща от пътниците за еднократно пътуване, е в размер на 1,50 лв. Линиите са със следните маршрути:

№1 Люлин 2 – Младост 4
№2 Обеля – Зоопарк
№3 Овча купел 2 – Враждебна
№4 Орландовци – Гоце Делчев
№5 Западен парк – Студентски град
№6 Бояна – Дружба 2
№7 пл. Света Неделя – Летище София

 

NightLines-small-986x1024[1]

Всички линии ще имат обща спирка на пл. Света Неделя, където ще може да се направи трансфер с всяка от линиите. Предвиден е престой за всички автобуси, за да не се налага висене по спирките, а в рамките на 5 минути, човек да може да се прекачи на другия автобус.

Предложението е внесено в общината и очаква разглеждане. Надяваме се идеята да бъде подкрепена и реализирана.

Това начинание е напълно възможно, стига да бъде устойчиво от финансова гледна точка. Това оставяме на финансистите да го решат. Нощният градски транспорт ще създаде удобство на много хора да отиват и да се прибират от нощен труд или нощен купон.

Очакваме в най-скоро време решението на общината по този случай – надяваме се отговорът да е положителен!Ключови думи: